Program


Ziggurat Project: Kenyértörés

Ziggurat Project: Kenyértörés

A “kenyértörés” című tér adaptív produkciónak kiindulópontja az étel megosztása és az ebből levonandó kulturális, társadalmi és politikai különbségek.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 14. szombat, 19:00

Kenyértörés

#multiszenzorialis_tapasztalas #etel #food #tanc #szinhaz #hang #immerzivitas

A “kenyértörés” című tér adaptív produkciónak kiindulópontja az étel megosztása és az ebből levonandó kulturális, társadalmi és politikai különbségek.

Kivel ülünk le egy asztalhoz és kivel nem?
Kivel osztjuk/osztanánk meg az ételünket? Kivel ennénk egy tányérból?
Mit eszünk nap mint nap?
Kitől veszünk ételt?
Mit jelent számunkra saját gasztronómiai kultúránk és mennyire vagyunk nyitottak más országok vagy más kontinensek konyhájára?

Az ételen és étkezési szokásokon keresztül kollektív kulturális szokások lepleződnek le, ugyanakkor az egyén kulturális nyitottságáról is sok minden kiderül.

A belső térben (étterem, kávézó, galéria, közösségi tér, színház, stb) játszható előadás egy nagy (illetve több összetolt) asztal köré épül. Az előadás résztvevői körben ülnek székeken. A tér zöldségekkel, gyümölcsökkel, nyers hozzávalókkal és fűszerekkel van installálva, mely megalapozza a résztvevők multi-szenzoriális élményét.

Az előadás alapvetően fizikai színházi nyelvre épít. A résztvevők egy performatív vacsora részesei lesznek. Fontos számunkra, hogy hiába hozzuk a nézőket egy a black box-hoz képest nem konvencionális, ám számukra komfortos és ismerős helyzetbe (sok ember együtt vár a vacsorára vagy eszik az asztal körül), arra kérjük őket, hogy ne beszéljenek és verbalitás nélkül reagáljanak az egyes jelenetekre.

Célunk, hogy több érzékszerven keresztül vonjuk be a közönséget, ezért hangsúlyt helyezünk a szaglásra, tapintásra, ízlelésre is mint multi-szenzoriális tapasztalás.

Előadók: Lukács Gergő (HU) / Ziggurat Project, Sarlós Flóra Eszter (HU) / Ziggurat Project, illetve mindig 2 meghívott előadó

Szakmai konzulens: Lakos Fanni /Ziggurat Project
Projektmenedzser: Szőke Tímea /Platform Egyesület, Ziggurat Project
Kurátor: Nánay Fanni / Artopolis, PLACCC Fesztivál
Technika és dokumentáció: Szabó Kristóf / Ziggurat Project
Kommunikáció, PR: Kovács Brigitta

Támogatók: Balassi Intézet, Kairó; Townhouse Gallery; NKA Imre Zoltán Program (IZP); Nassim el-Raqs Festival, Alexandria; Placcc Festival, Budapest

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!